Нарада (практичне відпрацювання) із відповідальними особами хімічно-небезпечних обєктів з питань ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру на одному з хімічно-небезпечних підприємств району.
опубліковано 05 жовтня 2022 року о 15:16

За результатами проведення командно-штабного навчання з органами управління Тернопільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Тернопільської області 28-29 вересня 2022 року, зокрема, ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру на одному з хімічно-небезпечних підприємств району, виникла необхідність у проведенні практичних відпрацювань з відповідальними особами хімічно-небезпечних об’єктів з питань взаємодії диспетчерських служб, об’єктових формувань із оперативно-рятувальними підрозділами та службами цивільного захисту району.


Сьогодні, 5жовтня, районною військовою адміністрацією проведено нараду за участю представників навчально-методичного центу безпеки життєдіяльності в Тернопільській області, Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України в Тернопільській області, сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації та осіб відповідальних за цивільний захист на хімічно-небезпечних об’єктах.

Під час наради були опрацьовані питання:

1. Наявність на об’єкті «Плану ліквідації аварійної ситуації та обладнання його системою раннього виявлення».

2. Наявність «Планів реагування на надзвичайні ситуації при загрозі виникнення і виникненні аварій на хімічно-небезпечних об’єктах», (за наявності представити), порядків взаємодії.

3. Забезпечення засобами індивідуального захисту органів дихання (ЗІЗОД) від небезпечних хімічних речовин та спеціальним захисним одягом, приладами хімічної розвідки і контролю, працівників підприємства, які працюють у зоні можливого хімічного забруднення та працівників формувань (ланок) цивільного захисту.

4. Стан утримання та оцінка готовності захисних споруд цивільного захисту (якщо такі є) до укриття персоналу об’єкта.

5. Стан організації проходження функціонального навчання з питань цивільного захисту та організація проведення спеціальних об’єктових навчань (тренувань) з питань цивільного захисту.

За результатами доповідей та обговорення були дані протокольні доручення до виконання відповідним виконавцям.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux