Витяг з ЄДР: порядок отримання.
опубліковано 22 вересня 2022 року о 16:20

      ЄДР є єдиною державною інформаційною системою, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи. 
       Відомості з Єдиного державного реєстру надаються у вигляді витягу. У паперовій формі він надається за запитом шляхом звернення заявника до уповноваженого суб’єкта державної реєстрації, центру надання адміністративних послуг або нотаріуса. 
       Разом із запитом заявник подає  документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Єдиного державного реєстру в розмірі, який визначається відповідно до частини четвертої статті 36 Закону. 
        Форма запиту про надання витягу з ЄДР розміщена на вебсайті Мін’юсту за посиланням: https://bit.ly/3Uwvs9J 
Разом із тим, з 24.02.2022 в Україні діє воєнний стан. Порядок та особливості надання інформації з Державного реєстру прав та Єдиного державного реєстру в умовах воєнного стану врегульовано постановою Кабінету Міністрів України, якою передбачено, що на цей період та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування, відомості з ЄДР та ДРРП за зверненнями фізичних та юридичних осіб надаються державними реєстраторами, нотаріусами, а також адміністраторами центрів надання адміністративних послуг, робоче місце (контора) яких розташоване в межах адміністративно-територіальної одиниці, що  не включена до затвердженого відповідно до пункту 12 цієї постанови переліку адміністративно територіальних одиниць. 
       Перелік адміністративно-територіальних одиниць, в межах яких припиняється  доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України (далі – Перелік), в умовах воєнного стану, оприлюднено на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України за посиланням: https://minjust.gov.ua/n/22663.  
Перелік суб’єктів державної реєстрації, якими в умовах воєнного стану проводиться державна реєстрація, оприлюднюється та оновлюється на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України за посиланням: https://bit.ly/3S50jbD 
       Перелік нотаріусів, якими в умовах воєнного стану вчиняються нотаріальні дії щодо цінного майна, оприлюднено за посиланням: https://minjust.gov.ua/pages/list_of_notaries.  
Таким чином, для отримання інформації з Єдиного державного реєстру фізичні та юридичні особи можуть звернутися до державного реєстратора, нотаріуса, а також до адміністратора центру надання адміністративних послуг, робоче місце (контора) яких розташовано в межах адміністративно-територіальної одиниці, що не включена до Переліку. 
       У разі внесення змін до законодавства консультація буде вважатися недійсною (22.09.22)
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux