Правові консультації та роз’яснення телефоном або через онлайн-сервіси
опубліковано 21 червня 2022 року о 11:26


Міністерство юстиції України

       Дедалі більше українців надають перевагу отриманню правових консультацій та роз’яснень телефоном або через онлайн-сервіси системи з надання безоплатної правової допомоги. Минулого року 21% клієнтів системи з надання БПД телефонували до контактного центру за номером 0 800 213 103. Цього року перевагу телефонному спілкуванню віддали 25 % клієнтів. Враховуючи зростання  попиту саме на телефонні консультації, постало питання – як далі розвивати єдиний контактний центр системи БПД? 
       Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України юристи контактного центру системи з надання  безоплатної правової допомоги за номером  0 800 213 103 опрацювали понад 80 тис. дзвінків (станом на 15 червня). Це у 1,5 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тобто, якщо минулого року кожен п’ятий клієнт, який звертався до системи БПД за консультаціями та роз’ясненнями, робив це телефоном, то цього року – кожен четвертий. 

       Все більшій кількості клієнтів стає зручніше зателефонувати, ніж особисто зустрічатися з юристом. Це заощаджує їм час і кошти на дорогу до бюро правової допомоги, не потрібно записуватися на прийом до юриста на певну годину, а можна отримати консультацію тоді, коли зручно. 
       Робота консультантів «гарячої лінії» системи БПД впродовж трьох останніх місяців продемонструвала, що контактний центр у перспективі може стати єдиним фронт-офісом системи з надання безоплатної правової допомоги та основною первинною точкою доступу до отримання правової допомоги. І якраз злагоджена взаємодія контакт-центру з центрами та бюро правової допомоги на місцях і може забезпечити дотримання клієнтоорієнтованого підходу в організації надання правової допомоги системою БПД. 
Для юристів, які консультують клієнтів за номером 0 800 213 103, проводиться навчання  з розвитку навичок комунікації, зокрема, телефоном. Консультанти дізнаються про важливі правила та рекомендації у комунікації, які допомагають їм просто і лаконічно донести клієнтам складні юридичні речі.
       Дзвінки на номер 0 800 213 103 зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.
       Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).
       Юристи працюють на лінії щодня з 08:00 до 19:00.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux