Бригади територіальної оборони області забезпечені усім необхідним
опубліковано 02 березня 2022 року о 14:32

Тернопільська обласна державна адміністрація 

Міжнародні партнери допомагають забезпечити бригади територіальної оборони області усім необхідним, а саме: бронежилетами, касками тощо. Наразі, в області достатньо зброї. Про це повідомили під час брифінгу очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.
Ми маємо чітку й налагоджену співпрацю зі всіма головами громад і разом координуємо дії. Також будуть створені добровольчі батальйони. Люди запишуться в тероборону і захищатимуть свій край.
«Звертаюся до тимчасово переміщених громадян, чоловіків. Прохання, йдіть до військкоматів і ставайте на облік. Зараз більшість переміщених осіб свідомо це роблять », - каже Володимир Труш.
За словами Володимира Труша, сьогодні вороги будуть поширювати через ЗМІ неправдиву інформацію про те, що керівництво держави здалося. Усе це - фейк.
«Не вірте провокаціям! Всю інформацію перевіряйте на офіційних ресурсах. Ніхто здаватися не збирається!», - додав Володимир Труш.
Мер міста Сергій Надал також закликав усіх тернополян узгодити зі своїми рідними план дій, зв'язок та координацію на випадок припинення роботи мобільного зв’язку. Якщо у Тернополі зникне зв'язок, то спеціальні автомобілі муніципальної інспекції, ДСНС та поліції будуть їздити вулицями міста і повідомляти важливу інформацію. Окрім цього, в Тернополі почали облаштовувати вайфай в укриттях. Це робиться поетапно, кожного дня вибрані десятки сховищ, щоб люди мали доступ до інформації та зв'язок з рідними.
Також, аби запобігти скупченню транспортних засобів на блок-постах, поліцейські змінять організацію руху. Зокрема, автомобілі, котрі везуть важливі вантажі, гуманітарну допомогу, матимуть «зелений коридор» проходження нашої області.
«Одна з проблем - це черги на блок постах. Вчора було прийнято по деяких з них зробити зміну руху. Зокрема, на блок-постах з міста Чортків до Чернівців, додана третя смуга для руху для гуманітарних конвоїв. Ті, хто везе гуманітарну допомогу зі сторони Львова, їдьте по об’їзній. Усіх інших просимо бути у загальних чергах», - додає начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux