Безбар’єрність правової допомоги людям з інвалідністю
опубліковано 19 серпня 2022 року о 10:25


       З початком війни, тікаючи від пострілів та вибухів, люди з інвалідністю, як і всі інші, стикнулися з питаннями вимушеного переміщення. Виникла необхідність пошуку нового місця для проживання, оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи, отримання соцвиплат та гуманітарної допомоги. Гостро постало питання перенаправлення пенсії, яку отримували у поштовому відділенні за місцем проживання, а також відкриття рахунків у банківських установах. У перші тижні війни люди активно цікавилися, чи буде продовжена дія їх статусу особи з інвалідністю, якщо в період воєнного стану вони повинні проходити переогляд у відповідних комісіях. 
Фахівці системи БПД заспокоювали їх та пояснювали, що під час воєнного стану дія статусу  продовжується. 
       Правові потреби цих людей змінилися через війну. Значно збільшилася кількість звернень щодо порядку оформлення надання соціальних послуг з догляду вдома. Особи з інвалідністю частіше цікавляться новими державними, міжнародними та волонтерськими видами допомоги, програмами підтримки та запитують про особливості перетину кордону під час дії воєнного стану. 
       Сам процес надання правової допомоги орієнтований на кожну окрему людину, перевага надається адресній безоплатній правовій допомозі за місцем проживання чи перебування такої особи.
       Допомога людям з інвалідністю – це насамперед індивідуальний підхід. Бо не завжди робота юриста полягає лише в тому, щоб вислухати того, хто самостійно прийшов до бюро правової допомоги. Нерідко такі люди не можуть обходитися без сторонньої допомоги, тож мешкають у спеціальних закладах – геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах тощо. У таких випадках юрист сам має прийти до особи, яка через свій фізичний стан позбавлена можливості відвідати бюро. 
       Які саме особливості надання безоплатної правової допомоги людям з інваліднвстю у різних центрах БПД – у матеріалі на сайті: https://bit.ly/3SWwpr1 
       Люди з інвалідністю мають право на БВПД, якщо отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, який не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. 
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux