ВИ СТАЛИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
опубліковано 14 жовтня 2024 року о 15:29

У такому випадку необхідно звернутися за місцем перебування до місцевої держадміністрації та правоохоронних органів або зателефонувати на цілодобову „гарячу лінію” за телефонним номером 15-47.
Національна соціальна сервісна служба України опікується питанням запобігання та протидії торгівлі людьми: приймає рішення про встановлення / відмову у встановленні, продовження / відмову у продовженні, позбавлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; проводить аналіз діяльності суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми; координує та контролює діяльність закладів, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі направляє до закладу осіб, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном та повертаються в Україну, в разі необхідності надання їм тимчасового притулку; проводить заходи, спрямовані на усунення передумов торгівлі людьми.
З початку повномасштабного російського вторгнення  понад 7,7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції.
За даними МОМ, частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5%. 
Кожна шоста людина стала внутрішньо переміщеною особою.
Не менше 60% внутрішньо переміщених осіб становлять жінки.
Жінки, діти, люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями є надзвичайно вразливі до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Тому, важливо знати, як убезпечити себе від торгівлі людьми та експлуатації.
Про  правила, яких  варто дотримуватися при переміщеннях в межах України та за кордоном, можна дізнатися, звернувшись  на Національну безкоштовну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, яка продовжує щоденно працювати за підтримки МОМ.
Номери телефонів: 527 (безкоштовно з мобільних) та 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних)
Гаряча лінія працює з 8:00 до 20:00 щодня.
АДРЕСА САЙТУ – www.527.org.ua  
Роботу лінії забезпечує тернопільська правозахисна організація «ТМЖК «Відродження нації».
Лінія працює завдяки підтримці Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні (ІОМ) - Аґенції ООН з питань міграції та USAID (Аґенство США з міжнародного розвитку).
Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини у сучасному світі, вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни, кожного регіону, задля цього інформацію з питань протидії торгівлі людьми необхідно розміщувати на сайтах та в приміщеннях  територіальних  громад, освітніх  закладах, закладах охорони здоров’я, будинках культури та бібліотеках громад, для роз’яснення населенню можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги у державних інституціях.
Контакти організацій/служб в Тернопільській області для звернення осіб, які постраждали від торгівлі людьми:
департамент соціального захисту населення Тернопільської обласної військової адміністрації  + 38(0352) 520120;
відділ міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області + 38(0352) 271402;
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області + 38(0352) 528365;
Громадська організація ,,ТМЖК ,,Відродження нації” + 38(0352) 523952.
Установи, що можуть тимчасово (до 90 діб) розмістити осіб, які постраждали від торгівлі людьми: Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги ,,Родинний затишок” (м. Чортків, 0671302604) та Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги ,,Родинна” (м. Тернопіль, 0978047007).
Відеоролики та висновок Нацради доступні за посиланням https://shorturl.at/abhuw
В рамках  проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області», що втілюється громадською організацією «ТМЖК « Відродження нації»,  завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції передбачена безкоштовна юридична та психологічна допомога вразливим категоріям населення України.
Так, юридичні консультації  надає:
Оболенцев Михайло Валерійович 050 138 55 08
Психологічні консультації:
Полякова Олена Миколаївна
095 749 43 35
Проєкт націлений на забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux